Studio Total skänker 100000 till tjejerna

Jaha, där fick man för att man stannar hemma och inte går på Studio Totals fest.  Kunde ha varit 2500 spänn rikare ikväll. Idag fick jag ännu ett mail från Tomas Mazetti där det stod att Studio Total kommer att köra en favorit i repris ikväll. De kommer att ”bränna” ytterligare 100000 kronor som en markering mot löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Ikväll ger Studio Total ett lönekuvert med 2500 kr till alla tjejer som kommer på kvällens fest på hotell Scandic Malmen. Tidigare har Studio Total bränt upp 100000 kr i en uppmärksammad kampanj tillsammans med Gudrun Schyman och FI.

Studio Total skänker 100000 kr till tjejerna

”…I somras eldade vi upp 100 000 kronor av våra sparpengar. Vi ville visa löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Kampanjen spreds genom Reuters och BBC över hela jorden. 100-tals miljoner människor hörde talas om orättvisan…

…Det blev en internationell debatt. I Sverige har dock inget hänt. Kvinnor tjänar 84% av vad män gör. Den skillnaden har varit konstant sen 80-talet. 16% av genomsnittslönen är ungefär 2500 kronor i månaden. Därför kommer alla tjejer på vår fest på Scandic Malmen ikväll att få ett extra lönekuvert med 2500 kronor. Det är så mycket mer de skulle haft i plånboken om de haft en kuk…” (Tomas Mazetti, Studio Total)

Även tidningen Resumé skriver om denna super-duper-mega-hypade fest. Ska bli kul att läsa tidningarna imorgon…

Läs mer om Studio Totals fest


Det här inlägget postades i Off topic och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *