Sminkbord

Jag har länge funderat på att skaffa mig ett sminkbord. Nu har jag gjort slag i saken och ordnat en sminkhörna med bra belysning och förvaring. Det är verkligen stor skillnad på att sminka sig framför badrumsspegeln och att sminka sig vid ett sminkbord med bra belysning.

I de flesta badrum är belysningen placerad ovanför spegeln. Det faller hemska skuggor på ansiktet och man ser ut som en trött tvättbjörn. Att lägga ögonskugga med ett ljus riktat ovanifrån är väldigt svårt att få snygg och jämn. Man är gärna där och duttar med ögonskuggan i all oändlighet eftersom man aldrig tycks få det jämt. Tillslut ser det rent ut sagt för täääskigt ut. Det bästa är när ljuset kommer från bägge sidor om spegeln. Ljuset sprider sig jämt över ansiktet och inga hemska skuggor är i vägen. Hur som haver så är jag nöjd med sminkbordet.

sminkbord

Sminkbord: PAX hyllplan björk (utgått ur sortimentet) och CURRY ben – IKEA.
Spegel: STAVE – IKEA
Sminkbelysning: NON bänkbelysning – IKEA
Sminkförvaring: LILLÅNGEN högskåpskåp – IKEA (fler bilder på hur jag förvarar mitt smink kommer snart…)

Smyckesförvaring och penslar
Smyckesförvaring köpt i Torreveja, Spanien.
Penselförvaring från myrorna och IKEA.
[adrotate banner=”28″]


Det här inlägget postades i Belysning, Förvaring, Smink och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sminkbord

 1. Omygloss skriver:

  Hur fungerar lamporna som sminkbelysning tycker du? Jag har lamporna musik från ikea (5 runda lampor som sitter på rad). Ljuset blir extremt gult bara, så de fungerar inte alls så bra som jag trodde. Sugan på att skaffa nytt!

  • Fabiana skriver:

   Jag är ganska nöjd, men inte hundra! De lyser ganska vitt men jag tycker att de kunde lysa en aning starkare. Är dock väldigt sugen på att köpa IKEAS musik eftersom de är så snygga.

   Kan du inte byta ut lamporna till några som avger ett vitt sken? På förpackningarna kan man ibland hitta lampans färgtemperatur (K). Ju högre färgtemperatur ju mindre gul är färgen. Du kan läsa mer om färgtemperaturer här. Där finns exempel på olika färgtemperaturer på glödlampor, lysrör, dagsljus etc.

   LED-lampor brukar lysa ganska vitt och finns med sockel som passar Ikeas Musik. Gå in i en lampaffär eller typ Clas Ohlson, Bauhaus Jula eller liknande. Fråga efter lampor som avger ett vitt ljus eller leta efter färgtemperaturen (K) på förpackningen.

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *